Rólunk

Amikor valaki a kutyákról kérdez, csak annyit mondok " így születtem hülyének" ez talán nem olyan édes és szirupos mintha órákat beszélnék arról, hogy születésem óta mindenem a kutya, vagy elmesélném, a kínai horoszkópom is kutya. A lényeg mégis benne van ez egy kapocs öröktől mindig. Az Alapítványunk megszületését több éves munka előzte meg. Kutyakozmetikusként dolgoztam, de a gazdik kérésére Panzió szoláltatást is nyújtottam az ebeknek, mert szerettek nálunk lenni.

Elkezdtem ideiglenes befogadóként is működni azért írom így, mert egyáltalán nem éreztem úgy hogy ez munka volna. Egy idő után pedig kinőttük a lakóparkban lévő 800 nm-es kertet és sajnos ennyi kutyával nem is voltunk lakóparkba való család, így elhatároztuk, hogy eladjuk az otthonunkat és vásárolunk egy tanyát.

Én soha nem egyeztem volna bele abba, hogy egy telephelyet vásároljunk és a kutyákat ott helyezzük el, míg mi esetleg maradunk a régi lakóhelyünkön. Azt gondolom a kutyák mellé folyamatos felügyelet kell, pláne falkatartás esetén. Nálunk mindig ez a tartási forma volt megtalálható, úgy gondolom nem jó dolog egy kutyának kis kennelekben egyedül árválkodni.

Így kerültünk Ladánybenére egy tanyára általában 60 kutyánk van, velük élünk három gyermekünkkel együtt. A kutyákról családilag gondoskodunk.

Védenceinknek Magyarországon és külföldön egyaránt keresünk új családot.

• A külföldi gazdáításoknál természetesen együttműködő partnereink segítenek a családok kiválasztásában, ellenőrzésében.